Home Support Online backup

CreaComputer: hulp aan huis, kantoor

Support online

In een aantal gevallen van storing kunnen wij op afstand (d.w.z. vanaf onze werkplek) uw PC overnemen om te bekijken waar het aan kan liggen. Dit werkt door middel van een tool die u op dat moment installeert. Voorwaarde is dat u nog wel de beschikking heeft over internet en dat u nog toegang hebt tot de PC. Voordeel hiervan is dat relatief eenvoudige problemen snel verholpen kunnen worden.

• hardeschijf

Online backup

Of u de pc zakelijk gebruikt of als particulier: u slaat in de regel heel wat gegevens op die u niet kwijt wilt. Denk aan correspondentie, financiële gegevens, klantgegevens, contracten, ontwerpen, foto’s; u bewaart deze bestanden op de harde schijf van uw computer of server. Stelt u zich eens voor, wat het betekent, als u deze gegevens kwijt raakt. Een gestolen computer, een brand of een computervirus en u bent op slag al uw foto’s kwijt. U bent ze voorgoed kwijt als u niet regelmatig een kopie maakt van deze belangrijke computerbestanden.

Online backup is een mogelijkheid om eenvoudig, snel en vooral betrouwbaar (zonder grote investeringen) reservekopieën te maken van uw belangrijke gegevens.

Hoe werkt een online backup ?

Er wordt een kopie gemaakt van uw bestanden wanneer u dat wilt. Tijdens uw lunchpauze, 's-avonds of 's nachts. De bestanden waar u een back-up van maakt (denk aan uw administratie) worden automatisch gekopieerd naar veilige back-up servers. De enige vereiste is dat u een internetverbinding heeft.

Na installatie van onze software selecteert u de bestanden of de mappen (directory's) met belangrijke gegevens. Vanaf dat moment wordt automatisch elke dag een back-up gemaakt van deze gegevens en van alle wijzigingen.

Wijzigingen kunnen bestaan uit nieuwe bestanden, maar ook uit mutaties in boekhoudgegevens, in Outlook-bestanden of in databases. U ontvangt dagelijks een bericht met een bevestiging van de geslaagde back-up, en een bevestiging met informatie over de bestanden die door ons zijn bijgewerkt en ontvangen.

De omvang van uw bestanden of dataverkeer vormt geen bezwaar. De software verwerkt slechts de wijzigingen in de bestanden. Het dagelijks werk van een klein kantoor wordt vaak binnen een paar minuten verwerkt.

De back-up is versleuteld en beveiligd door middel van een wachtwoord. Niemand kan uw gegevens stelen, inzien of lezen. Veiligheid en privacy staan voorop. Misbruik of inbreuk zijn uitgesloten. U kiest zelf het wachtwoord dat u gebruikt als de gegevens teruggeplaatst moeten worden. Ook in het onwaarschijnlijke geval van inbreuk op de internetverbindingen of de servers, kunnen derden uw gegevens nooit ontcijferen of misbruiken omdat de gegevens versleuteld zijn.