Home Support F.A.Q.

CreaComputer: heeft het antwoord

Support bij vragen

Op onze site hebben we een aantal vragen opgenomen. Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan per e-mail. Wij komen er snel bij u op terug.

  • hardeschijf

F.A.Q.

Mijn computer is traag geworden; wat kan ik doen ?

Als u merkt dat uw computer in de loop der tijd steeds langzamer werkt dan komt omdat na veel gebruik van de computer steeds meer rommel op de computer verzameld wordt. Bijvoorbeeld als de computer in de slaapstand wordt gezet, worden er bestanden naar de harde schijf geschreven. Bij een website bezoek wordt er een kopie op de computer opgeslagen (cookie). Ongebruikte dll bestanden van software die zichzelf niet goed verwijderd hebben staan op de pc.

Als u op het Internet surft, wordt van iedere pagina een kopie op de pc opgeslagen. Na een verloop van tijd is er een hele verzameling van deze tijdelijke internet bestanden opgeslagen. Dit kan de werking van de PC aanzienlijk vertragen. Zonder enig risico kunnen deze bestanden op de volgende manier worden verwijderd. Klik met de rechter muisknop op Internet Explorer. Klik vervolgens op "Eigenschappen voor het Internet". Klik op "Bestanden verwijderen". Dit programma werkt op: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 Voordeel: Internet Explorer zal sneller reageren, Windows zal sneller reageren.

In de loop der tijd kan uw computer vol komen te staan met programma’s die u helemaal niet meer gebruikt. Als er regelmatig kritisch gekeken wordt naar de lijst met software die op de computer staat en de software die niet meer gebruikt wordt vervolgens verwijderd wordt dan kunt u de computer optimaal laten presteren. Deze lijst treft u aan op de volgende plek: Start, Configuratiescherm, Programma's en onderdelen. Dit programma werkt op: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 Voordeel: Windows zal sneller reageren.


   

Kan ik ook een gratis virusscanner installeren?

Een virusscanner behoort absoluut tot de basisbenodigdheden om veilig op internet te kunnen. Een nadeel van veel virusscanners kan zijn dat u jaarlijks geld moet betalen om de software te activeren. Voorbeeld van een goede betaalde antivirus software is Norman. Nadeel van deze virusscanner is dat de gratis versie een beperkt programma is. Bedoeld om kennis te laten maken met deze software. Bovendien worden ze ook niet op heel regelmatige basis geüpdate.

   

Hoe kan ik veilig internetbankieren ?

Ga altijd direct naar de website van de bank om in te loggen, en gebruik geen links in e-mail berichten of websites. Let er altijd op of er een beveiligde verbinding is. Een beveiligde verbinding kunt u herkennen aan het slotje en als er HTTPS voor het webadres staat. De S staat voor Secure.

Geef nooit uw pincode vrij, zelfs niet aan medewerkers van een bank. (Er mag door bank medewerkers ook niet naar gevraagd worden.) Twijfelt u of de website van de bank wel legitiem is, door bijvoorbeeld een andere manier van inloggen of een andere indeling, neem dan voor de zekerheid contact met de bank op. U kunt beter voor het zekere dan het onzekere gaan. Gebruik de mogelijkheid tot het internet bankieren liever niet op openbare pc’s, zoals op het werk, in de Bibliotheek, Internet café enz.. Ga nooit in op e-mail berichten met de vraag om uw gegevens of deze via een link te verifiëren. Als u deze voorzorgen neemt dan kunt u veilig gebruik maken van het internetbankieren. De banken doen er van hun kant ook alles aan om een zo veilig mogelijk omgeving te bieden